top of page

Natuurlijke haarverf! Kleur DIY thuis je haar met de biologische plantenkleuring

Bijgewerkt op: 8 apr. 2023


De Infused Colours is een 100% Organic Plantenkleuring van Rodolphe & Co De plantenkleuring is gecertificeerd met Cosmebio, Ecocert en 1% For the Planet en op persoonlijk recept voor thuis te bestellen. Wat doet de organic plantenkleuring voor je haar?

De plantenkleuring kleurt, versterkt en verzorgt je haar door en door. Dit komt omdat een plantenkleuring veel proteïne bevat wat je haar sterker maakt. Daarnaast wordt je haar gehydrateerd door de toevoeging van Aloë Vera. De plantenkleuring geeft je haar weer meer veerkracht en zal minder snel afbreken en opsplitsen. De zuiverende en verzachtende kruiden die aan de plantenkleuring toegevoegd zijn, helpen mee aan een perfecte balans voor mooi glanzend en gezond haar! De ingrediënten zijn zo fijn gemalen, dat deze een zeer goede dekkingskracht geeft op grijs- en natuurhaar. Geen last meer van korreltjes die tijdens het opzetten en na het uitspoelen uit het haar vallen. De fijne maling en de Aloë Vera zorgen voor een smooth 'papje' wat gemakkelijk is aan te brengen en is uit te spoelen. Eventuele vlekken op huid en kleding zijn gemakkelijk te verwijderen. Het kleurt naast je haar ook je nagels, dus zorg dat je nitril handschoentjes draagt tijdens het opbrengen en uitspoelen.

Wat doet de organic plantenkleuring voor je hoofdhuid?

De haarzakjes raken niet meer in stress door harde chemicaliën en andere ongezonde stoffen die de hoofdhuid strippen en uitdrogen. De behandeling werkt als een detox, Je hoofdhuid wordt diep gereinigd en afvalstoffen uit de haarzakjes worden verwijderd. Een gezondere hoofdhuid dat kan ademen levert via de haarzakjes zuurstofrijk bloed met voedingsstoffen aan, wat de haargroei zal bevorderen. Haaruitval zal zich normaliseren. Een gezonde voeding en het drinken van voldoende schoon water is hiervan de basis.

Is de organic plantenkleuring toe te passen bij hoofdhuidproblemen? Zijn er contra-indicaties?

Bij huidziektes, alopecia, hormonale schommelingen, zware medicijnen en behandelingen tegen kanker is een plantenkleuring veilig toe te passen. Er zijn hier geen contra-indicaties. Een uitzondering hierop is als je zeer allergisch reageert op cosmetica. Dan is het beter om eerst even een huidtestje te doen om te kijken of je eventueel wat gevoelig op indigo kan reageren. In een heel enkel geval komt dit wel eens voor.

Hoe is de dekking van de plantenkleuring op natuur en grijs haar?

De plantenkleuring mengt zich met je natuurlijke haarkleur, waardoor je haarkleur meer kleurschakeringen bevat. Hierdoor krijg je een prachtig natuurlijk effect en veel boeiender dan dat alles geheel in één kleur is gekleurd, zoals bij een chemische kleuring. De grijze haren dekken bij een passend recept goed, maar iets lichter, waardoor het lijkt of je highlights in je haar hebt. Grijze haren vallen hierdoor tijdens het uitgroeien minder op. Je ziet geen harde balk in het haar, waardoor de uitgroei er geleidelijk aan uit slijt.

Door het meerdere keren de haarlengten te kleuren, krijg je meer stapeling en wordt de kleur donkerder en voller van kleur. Hier kan je bewust voor kiezen of niet. Een groot voordeel is dat je je kleur er niet 'uitbloed'. De haren blijven tijdens de kleuring mooi gesloten, waardoor je haar niet beschadigd wordt tijdens het kleurproces, integendeel zelfs. Je haar zal zijn kleur veel beter vasthouden en minder oplichten in de zon.

(foto met uitgroei van 3 maanden) Géén harde uitgroei/'balken' meer met een plantenkleuring! Op deze foto zie je een zacht uitgesleten uitgroei van een midden bruine plantenkleuring. De bruin/grijs gemêleerde uitgroei gaat zacht over in de bruinkleurige plantenkleuring die nog steeds vol van kleur is met een mooie gezonde glans in het haar. Doordat het haar tijdens de kleuring niet wordt opgelicht, blijft je haar mooi gesloten, waardoor de haarkleur na 1-2x stapeling beter behouden blijft. De zon heeft er op die manier ook minder vat op het haar. De kleur blijft mooi vol.


Voor wie is een plantenkleuring geschikt?

De kleuring is zeer geschikt voor wie allergisch of zwanger is, zware medicijnen slikt, een chemokuur heeft ondergaan, minder gifstoffen via de huid binnen wil krijgen en/of onze leefomgeving niet meer wil belasten. Kortom voor wie gezond bezig wil zijn en kiest voor mooi glanzend haar met een prachtig sprankelende haarkleur. Een haarkleur dat niet 100% egaal is, maar juist meer leeft door de verschillende kleurschakeringen.


Kan je een plantenkleuring ook combineren met blonde plukken?

Bij de lichtere tot en met donkerblonde plantenkleuring kun je de plantenkleuring ook combineren met de Mineral Whitener van R&C. Dit is een zeer zacht oplichtend kleipoeder zonder harde chemicaliën en allergische stoffen. Geschikt voor subtiele balayage en highlights effecten. In de donkere kleurtinten met meer indigo is oplichten niet zo geschikt. De kans bestaat dat de blonde plukken een groenige weerschijn krijgen. Dat moet dan steeds weer gecorrigeerd worden met een warme tint en eruit groeien. De natuurkapper weet waar het kantelpunt ligt.

Wat is een minerale haarverf?

Naast de plantenkleuring en oplichtende klei is er ook een natuurlijke Minerale Haarverf vrijwel zonder schadelijke stoffen. Deze natuurlijke haarverf is vooral geschikt voor de koelere tinten, maar vrijwel alle tinten zijn mogelijk. De Mineral coloring kleurt het haar in zonder het haar op te lichten, waardoor je haar minder poreus wordt en gezonder blijft. Zowel de lichte als donkere Minerale haarkleuring kan met een goed resultaat opgelicht worden.

Deze haarkleuring is ook thuis in te zetten, mits je het zelf kan ophalen en binnen 30 minuten thuis kan opzetten. Het recept wordt met verschillende tinten bij elkaar in een potje gedaan. Doordat het niet meer luchtdicht is afgesloten in een tube is het beperkt houdbaar, ook al als je het direct erna vacuum verpakt. De Eco-activator wordt ook apart verpakt en dient vlak voor het opzetten gemengd te worden met de minerale haarverf. Doordat er meer tijd nodig is om alles te verpakken, (meer plastic als verpakkingsmateriaal : ( is er vrijwel geen voordeel meer qua prijs).

Is de plantenkleuring goed per post te versturen?

De Biologische plantenkleuring kan zeer gemakkelijk per brievenbuspakket verstuurd worden of gratis in de salon worden afgehaald. Thuis doe je hier warm water bij en volg je het persoonlijk stappenplan van jouw recept. De plantenkleuring is in droge vorm zeer lang houdbaar. Klink hieronder op de link voor de algemene gebruiksaanwijzing

DIY GreenLeaf plantenkleuring R&C gebruiksaanwijzing Natural HairDo
.pdf
Download PDF • 227KB

Hoe kom je aan een persoonlijk recept?

Kom eerst één of twee keer naar de salon voor een kleurbehandeling om een voor jou geschikt recept te kunnen samenstellen. Zodra jouw persoonlijk recept naar wens is vastgesteld kun je 75g, 100g of 150gr. afnemen en lekker DIY thuis aan de slag gaan. Naast de algemene gebruiksaanwijzing krijg je daar jouw persoonlijke inwerktijden en tips bij.


Wil je a.d.h.v. dit verhaal een afspraak maken bij natuurkapper Natural HairDo of alvast een kijkje nemen in de Online-Store om meer informatie te krijgen over de natuurlijke haarproducten? Klik hier voor een afspraak in de online agenda en hier voor Natural HairDo's Online-Store. Heb je nog persoonlijke vragen? Klik hier voor de contactpagina.


Warme groet,

Tjitske

262 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page