top of page
mail logo-png-320x132.png

DIY-GreenLeaf plantenkleuring voor thuis

mail logo-png-320x132.png

Wil je liever je haar thuis kleuren of een andere keer in eigen tijd?

Kom de 1e x naar de salon voor een plantenkleurbehandeling. Natuurkapper Tjitske maakt naar wens een voor jou persoonlijk geschikt recept. Na de behandeling beoordeelt ze het eindresultaat en wordt er gekeken of het recept nog iets aangepast moet worden. Hierna kan je het DIY kleurpakket bestellen voor thuis.

 

 

Wat zit er in het DIY bio-kleurpakket?

 

De organic plantenpoeder zit in een zip-stazakje van kraftpapier met je naam en persoonlijke hoeveelheid en inwerktijd. Je kan meestal 2 behandelingen uit het zakje halen. Na de eerste behandeling kan je de rest goed afgesloten bewaren door deze luchtdicht met de zip af te sluiten.  
Daarnaast krijg je een sample diep reinigende R&C shampoo,  bio-plastic mutsje en als nabehandeling een sample R&C haarmask. Een verfkwastje kan je overal kopen, maar je kan ook een gewone natuurlijke platte verfkwast hiervoor prima gebruiken. Over het mutsje kan je een handdoek wikkelen of nog gemakkelijker een wollen wintermuts overheen trekken. Dan blijft het lekker warm en vochtig, zodat de ingrediënten goed hun werk kunnen doen. Als de kleurpasta indroogt dekt het nl. niet goed. 

Welke ingrediënten zitten er in de plantenkleuring?

 

De plantenkleuring is geheel biologisch en bevat diverse verzorgende kruiden en plantpoeders zoals. , eucalyptus, kamille, amla, kurkuma, Aloë Vera en kleurende plantextracten zoals henna, cassia en indigo. De vermaling is puur en zeer fijn zonder enige vulmiddelen. Aloë Vera poeder zorgt voor een verzorgende zachte emulsie die heel prettig smeerbaar is en gemakkelijk op het haar aan te brengen is.

De plantaardige pigmenten bevatten prachtige kleuren en de (grijs)dekkende resultaten zeer goed. Een dubbelkleuring is vaak niet nodig. In de meeste gevallen dekt de kleur in één keer en blijft de kleur met de juiste natuurlijke verzorging goed in tact.
Het is belangrijk om natuurlijke haarverzorgings- en stylingsproducten te gebruiken voor het beste resultaat. Het is één verhaal, zonder siliconen en andere chemische ingrediënten die de kleur niet negatief kunnen beïnvloeden. Bij de uitgroei zal de kleur bij grijs haar geleidelijk uitslijten, waardoor er geen harde uitgroei ontstaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GreenLeaf de organic plantenkleuring voor thuis van Rodolphe & Co

Download hier de gebruiksaanwijzing.


Prijzen voor het DIY kleurpakket:
€38,50 voor 2x uitgroei fijn haar / €44,50 voor 2x uitgroei normale haardikte / €66,- voor 2x uitgroei dikker haar.  2x inzetten kan bij één cm. uitgroei anders 1x. met nog een beetje verdund op de lengten of enkel om tussendoor de scheiding en voorcontour bij te werken.
.
Advies; kies de 1e x voor de kleinere hoeveelheid om je recept eventueel later nog wat te wijzigen
Kies voor een grotere afname bij een geschikt recept dat in verhouding voordeliger is .Heb je nog wat over na het opzetten van de kleuring?  Je kan het een tijdje in de vriezer bewaren en een volgende keer b.v. enkel op je scheiding of voorcontour aanbrengen met dezelfde inwerktijd. Droog bewaren kan ook.

Ingrediënten beschrijving:
 

-Lawsonia inermis (Henna) Leaf Powder*, rode henna voor de houdbaarheid van de plantenkleuring, legt een beschermend en versterkend laagje om het haar voor vol en glanzend haar. Heeft een reinigende, antibacteriële en anti schimmel werking en functioneert als een natuurlijke sunblock.

-Indigofera tinctoria (indigo) Leaf Powder*  donker kleurend bladpoeder. Heeft een antibacteriële en antivirale werking. Zonder paraphenylenediamine (PPD) een allergische stof dat eczeem kan veroorzaken.
-Emblica officinalis (Amla) Fruit Powder*, Indiase kruisbes, vol vitamine C en antioxidanten

-Ziziphus spina-Christi (Ziziphus) Leaf Powder* (christusdoorn) kleurloos bladpoeder voor glans en stevigheid fijn haar, fixeermiddel bij Indigo en verzacht kleurintensiteit van kleurpoeders
Rijk aan mineralen, reinigend, verzorgend, versterkend, kalmerend voor de hoofdhuid.
-Cassia auriculata (Cassia kaneel) Leaf Powder*, Voor de lichtere plantenkleuringen. Legt een beschermend laagje om je haar, versterkt, maakt het haar voller/dikker en geeft veel glans. Helpt tegen een geïrriteerde hoofdhuid en roos.

-Eucalyptus globulus (Eucalyptus) Leaf Powder*, versterkt het haar, stimuleert de haargroei, anti bacterieel, geeft veel glans.
- Aloe barbadensis (Aloe Vera) Leaf Powder*, werkt hydraterend, verzachtend, mooie zachte emulgator

-Curcuma longa (Turmeric) Rhizome Powder* zacht gele kleuring en ondersteunt het herstellend vermogen van haar en hoofdhuid (ontsteking werend)

-Matricaria recutita (Chamomile) Flower Powder*, Kamille werkt verzachtend, anti septisch, geeft een blonde glans.
-Hibiscus sabdariffa (Roselle) Flower Powder*, zacht rode kleurstof, bevat veel antioxidanten

-Beta vulgaris (Beet root) Root Powder*,  zacht rode bietenkleurstof vol met mineralen en antioxidanten.
-Rubia cordifolia (Manjistha) Root Powder*, (rode of Indiase meekrap), zacht rode kleurstof, zuivert en voedt de hoofdhuid

• 100% van de ingrediënten zijn biologisch en afkomstig van biologische landbouw.
*COSMOS ORGANIC gecertificeerd door Ecocert Greenlife volgens de COSMOS-norm.

De natuurlijke minerale haarverf

De minerale pigmenten komen rechtstreeks uit de natuur en bepalen samen met je natuurpigment de uiteindelijke kleur.  De haarkwaliteit leeft op na iedere kleurbehandeling door de intensieve verzorging van diverse plantaardige oliën, klei en mother of pearl extracten. De kleuringen bevatten géén Ammonia, PDD, PTD, Resorcinol EDTA en MEA.  Deze haarkleuring en Eco activator worden in 2 doosjes apart aangeleverd en dienen binnen 1 uur gemengd en opgezet te worden. Hierdoor is deze kleuring minder geschikt voor thuis. Restjes kunnen niet worden bewaard. Deze kleuring is vooral heel geschikt als je koele tinten wilt of een toner (kleurshampoo voor lengten opfrissen) over je haar wilt.
Bespreek in de salon de mogelijkheden voor thuis inzetten van de minerale haarverf of toch te kiezen voor de plantenkleuring die je in alle rust thuis kunt opzetten. 
De prijzen van de minerale haarverf zijn voor thuis duurder dan de plantenkleuring.
Wat over is kan niet bewaard worden. Het advies is om hiervoor beter naar de kapsalon zelf te komen.

Organic%20plantenkleuring_edited.jpg
bottom of page