top of page
mail logo-png-320x132.png

Wie is Tjitske en waar staat zij voor? 

Ik ben een enthousiaste vakvrouw die ervan geniet om haar klanten zo tevreden
mogelijk de deur uit te laten gaan, maar dan wél met mooi en gezond haar!
Met mijn duurzame natuurkapsalon wil ik mijn klanten kennis laten maken of verder
helpen met de natuurlijke aanpak, waarmee je vele mooie kleuringen en kapsels kan maken.
Tevens vind ik het belangrijk dat iedere klant mijn volledige aandacht en service verdient en waar voor z'n geld krijgt. Daar word ik zelf ook blij van.  Naast dat de ecologische en biologische producten je haar en hoofdhuid weer (terug) in balans brengen, zorgen ze ervoor dat ze geen schade toebrengen aan onze natuur en leefomgeving. Het geeft mij een goed gevoel daar een handje aan mee te helpen.

,

Wat is je missie?

Als natuurkapper en eigenaresse van Natural HairDo heb ik als doel om jou als klant, op een zo natuurlijk mogelijke wijze aan mooi gezond haar te helpen en te behouden. Haar waar je wat mee kan en je natuurlijke valling/krul en schoonheid mee naar boven haalt.
Hierbij werk ik enkel met producten waar ik achter kan staan en die respect hebben voor de natuur en ieders gezondheid. 

Mode is iets geweldig, maar kan je ook verder van jezelf afbrengen. Soms liggen mogelijkheden voor je haar veel dichterbij bij wie jij werkelijk bent. Daar wil ik samen met jou naar op zoek. Als ik jou hiermee blij kan maken en verder mee kan helpen, is mijn missie geslaagd.
 

Hoe is je ervaring als natuurkapper, bio- of bewuste kapper?

De ervaring met deze natuurlijke producten is een beleving op zich. Je ruikt de natuurlijke geurcomposities en ziet haar en hoofdhuid opknappen. Je voelt dit ook, je haar is niet meer slap, waardoor je haar beter in model blijft zitten. Met gezond veerkrachtig haar blijft je kapsel langer in model en de kleur beter behouden. Die glans op het haar, dat is al een cadeautje op zich. Daarnaast blijf ik gewoon de professional of vakvrouw die ik altijd ben geweest
Als ondernemer kan ik nu werken met de middelen en producten waar ik volledig achter kan staan. Super gaaf is dat!

 

Kan je alle (ont)kleuringen maken met deze natuurlijke producten?

Ja, vrijwel alles, je kan b.v. je haar op een natuurlijke mildere manier oplichten met de minerale klei 'Mineral Whitener'.
Grijs en zeer licht blond haar kan prima gedekt worden met de plantenkleuringen 'Infused Colors' of haarverf 'Mineral Colours'. De dekking is iets transparanter, waardoor er meer leven in je haar ontstaat (ton-sur-ton effect). Het voordeel is ook dat je niet

zo’n scherpe uitgroei krijgt en je haar-kwaliteit gaat er zelfs op vooruit.

Als je met een plantenkleuring vanaf diep bruin naar een lichtere kleur wilt, dan moet je in bepaalde gevallen wel uitkijken voor een groenige gloed. Dit kun je met wel een Toner corrigeren, maar wil je vaker wisselen van donker naar licht, kies dan gewoon voor de Mineral Colours. Dan is dat wel prima mogelijk.

Tijdens het kleurconsult worden natuurlijk alle mogelijkheden nader uitgelegd.

 

Waarom kies je voor Ecologisch of duurzaam?

Kiezen voor duurzaam of bewust groen geeft op de langere termijn meer voordelen, op allerlei fronten. Zeker in deze tijd worden we ons steeds meer bewust dat we moeten blijven werken aan onze gezondheid. Door meer te bewegen, gezonde voeding, meewerken aan een gezonde leefomgeving, maar ook door zelf natuurlijke organic cosmetica te gebruiken. Je huid is namelijk een ademend orgaan en alles wat we op onze huid en haren smeren wordt opgenomen, dat weer belastend is voor onze lever en algehele gezondheid. Steeds meer mensen krijgen allergische of irriterende huidklachten, omdat vele voedingsmiddelen en cosmeticaproducten bewerkt zijn. Op een dag zegt je lichaam, ‘HO’ en gaat antistoffen aanmaken…..

Ik heb vanaf het begin af aan het kappersvak een prachtig vak gevonden, maar had altijd moeite met de chemicaliën en bewerkte producten. Na een verving had ik zelf altijd hoofdpijn of jeuk bij het gebruik van bepaalde haarcosmetica.
Ik heb veel goede kapsters het vak zien verlaten, omdat ze kapperseczeem kregen. Heel jammer van alle inzet en ook afschuwelijk pijnlijk zoiets. Later zijn er veel Arbo regels met beschermingsmiddelen bij gekomen en zijn de meest giftige stoffen eruit gehaald, maar hoe dan ook je krijgt toch nog genoeg gifstoffen op je huid, via je longen en dus ook in je lichaam.

 

Waarom heb je gekozen voor het kappersmerk Rodolphe & Co?

Ik heb verschillende natuurlijke en biologische haarmerken uitgeprobeerd en hier trainingen voor gevolgd, maar R&C kwam bij mij als beste uit de test, ook omdat er meerdere mogelijkheden zijn binnen de kleuringen, zoals de haarverving en de plantenkleuring die minder korrelig is en vaak in 1x dekkend is.  Het merk is ECOCERT gecertificeerd en alle ingrediënten zijn beschreven in hoeverre ze gezond of minder gezond zijn. De transparantie van dit merk is top, er is dus totaal geen sprake van green-washing wat bij veel firma’s helaas wel gebeurt. Bij de meeste firma’s zitten er b.v. nog steeds microplastics in cosmetica verwerkt. Dit wordt toegepast als goedkoop bind- en vulmiddel of als microbread (scrub) met alle gezondheidsrisico’s van dien. Mijn ervaring is als je hier naar vraagt, je hier geen antwoord op krijgt. Er wordt nog veel verzwegen hierover.

In het boek Die Wahrheit uber Kosmetik van onderzoekster Rita Stiens kun je zien dat er bij de producten van R&C niet of nauwelijks gevaarlijke ingrediënten in zitten, die toch prachtige resultaten opleveren. Op de parelmoer van reeds lege schelpen na, zijn alle producten ook Vegan. De Co van Rodolhe & Co zijn alle collega’s die met dit merk werken. We werken samen door recepten uit te wisselen en elkaar bij te staan met adviezen. Dit spreekt me sociaal gezien ook erg aan! Daarnaast zijn de resultaten werkelijk fenomenaal!

Waarom verkoop je ook plantenkleuringen voor thuisgebruik?

Niet alle klanten hebben de tijd of het geld om dit in de salon te laten doen en willen liever zelf thuis aan de slag. Bekend is dat dit bij veel mensen het geval is, maar ze ontberen een goed kleuradvies met alle gevolgen van dien.

Door hier op in te spelen kunnen mijn klanten een juist kleurrecept krijgen en de plantenkleuring ‘GreenLeave’  van R&C thuis doen, op een moment wanneer hen dat het beste uitkomt.

 

Werk je nog als als docent haarverzorging?

Vele jaren heb ik met plezier lesgegeven in het kappersvak, maar als ambassadeur in duurzaamheid zijnde, ging er een andere wereld voor me open en kreeg ik steeds meer moeite met alle chemicaliën waarmee je moet werken. Van het één kwam het ander en kreeg uiteindelijke de mogelijkheid om voor mezelf te beginnen, met een duurzame natuurkapsalon weliswaar.  Ik zag dat de tijd daar rijp voor was. Deze trend zet zich nu steeds verder voort, waar ik zelf volledig achter kan staan.
Ondanks dat, geef ik nog steeds graag les en ben ik af en toe als freelancer aan de slag. Dat is prima te combineren met mijn eigen bedrijf. 

 
Hoe blijf je bij in het kappersvak?

De jarenlange vaktrainingen hebben een stevige basis gelegd, maar ik vond het hiernaast altijd belangrijk om goed mijn eigen stijl te blijven ontwikkelen. Ik volg hiervoor het werk van bepaalde topcollega’s, ga naar trainingen en blijf zelf nieuwe technieken uitproberen. Zowel het herenvak (barber) als het damesvak knippen/stylen vind ik naast het kleuren helemaal te gek. Daarnaast vind ik het belangrijk om goede hoofdmassages te kunnen geven die dieper gaan dan een normale wasmassage.  Onder de schedel liggen allerlei  drukpunten die bij een juiste massage weer goed kunnen doorstromen. Hiervoor heb ik de Indiase Hoofdmassage training gevolgd. Een haarwassing of hoofdhuidmassage is een eerste klantbeleving die voor Wellness gevoel en vertrouwen zorgt. Heel belangrijk zo’n eerste indruk in mijn optiek. 

De curly girl methode vind ik ook erg interessant. Om krullen zonder pluis of kroes goed tot zijn recht te laten  komen, werk je met natuurlijke niet uitdrogende producten.  Daar sluit ik met mijn producten geheel bij aan.

Je kleurtype bepalen vind ik echt essentieel om een juist kleuradvies te kunnen geven en niet enkel af te gaan wat mode is op dat moment. Ik kijk hierbij voornamelijk naar de teint van iemands huid, haarkleur en ogen. Als je een juiste haarkleuring hebt gekozen, dan zie je er naturel ook goed uit en sta je meer in je kracht. Je huid gaat stralen en je ziet er energieker uit.

 

Waarom werk je uitsluitend op afspraak?

Ik vind het belangrijk om tijd en aandacht aan iemand te kunnen besteden. Iedere klant heeft hier recht op. Als je dan regelmatig gestoord wordt door de telefoon, dan is dat voor alle partijen storend. Ook voor de wachtende bellers zelf.. Via de website kun

je zelf in eigen tijd je afspraak inplannen. Heb je meer advies/overleg nodig met wat je wilt als behandeling, dan kun je via E-mail of What’s app contact opnemen. Ben je in de salon onder behandeling, dan is het altijd makkelijk om een vervolg afspraak te boeken. Je krijgt via de mail een dag van tevoren een herinneringsmail.

Tenslotte, wat vind je het leukste om te doen?

Dat is moeilijk te zeggen, maar toch allereerst het contact met mijn klanten door ze ten alle tijden zo goed mogelijk van dienst te zijn en blij te maken. Mijn doel is om zoveel mogelijk de sterke kanten van iemands uitstraling te benadrukken in kleur, coupe en styling of dat nu bij dames- of heren is, met of zonder krullen, dat maakt me niet zoveel uit. De afwisseling hierin vind ik juist erg leuk.

Samengevat, als ik mijn klanten blij en gelukkig kan maken, geniet ik hier enorm van. Als het ook nog natuurlijk en biologisch kan zoals bij R&C, dan is dat voor mij helemaal top!

bottom of page