top of page
Kapperstraining-natuurlijk
 
Kapperstraining-natuurlijk is een professionele training van ongeveer 4 maanden voor wie langs de natuurlijke route en zonder chemie het kappersvak als "Natuurkapper" wil leren. 
Dit gaat op individuele aanvraag of in kleine groepjes van start met een wekelijkse training van
28 weken.
 
We starten met het op een natuurlijke manier verzorgen van het haar met gebruikmaking van natuurlijk haarcosmetica van het gecertificeerde merk Rodolphe & Co. Bij krullen wordt dit hier en daar aangevuld met het botanische merk Flora & Curl, dat geschikt is voor alle krultypes en voor wie de curly girl methode wil volgen.

Het praktisch geleerde wordt afgewisseld met theorie om te leren begrijpen wat je doet.
Je leert hoe je verschillende haartypes en hoofdhuidproblemen moet behandelen, voor mooi en gezond haar. Belangrijk is om gerichte kennis van haar en huid te verkrijgen, waardoor je weet wanneer je wel of niet mag behandelen. Enige kennis van ingrediënten in haarcosmetica die wel of geen allergenen bevatten is hierbij essentieel.

 
Je leert hoe je bepaalde recepten samenstelt en deze op de juiste manier kan inzetten. Dit wordt weer afgewisseld met toegepaste theorie, waardoor je zelf je recepten naar gewenst resultaat kan bijstellen en indien nodig kan corrigeren. Hier zit een geheel andere kleurentheorie onder dan bij de chemische haarverf.
 
Tot slot leer je in de praktijk verschillende  dames- en heren technieken te knippen en te stijlen.
In de toegepaste theorie leer je op organische wijze in te spelen op de verschillende verhoudingen binnen een kapsel en rekening te houden met de valling van het haar en lichaamstype.
Er wordt ook aandacht besteed aan welk kleurtype iemand is en hoe hij of zij zich graag kleed. Matcht dit geheel bij de haarkleur die een klant wenst of niet en hoe adviseer je iemand met respect voor diens gewoontes en smaak. Een belangrijk detail om je klanten tevreden te houden

 
De praktijk wordt dus afgewisseld met direct toepasbare theorie. Naarmate
de training vordert zijn er verschillende  Q&A sessies om alle vragen die je
hebt te bespreken. 

 
De praktijkdagen zijn in de natuursalon zelf en de theorie en Q&O's worden
verzorgd via een online training die je thuis vanuit je eigen stoel kunt volgen.

 
Er wordt individueel of in kleine groepjes les gegeven met 2-3 cursisten waardoor iedereen veel aandacht en begeleiding krijgt, dat nodig is voor een goede solide basis waar je zelfstandig mee verder kunt.
 
Ga je wat sneller of kan je al wat meer?  Geen probleem, binnen de kleine groepen is er ruimte om wat meer te verdiepen en/of gevorderde knip- en/of kleurtechnieken te trainen.

Kapperstraining-natuurlijk wordt verzorgd door natuurkapper en vakdocent Tjitske Anderiesse, Met haar jarenlange ervaring in het kappersonderwijs, passie voor het vak en eigenaresse van haar natuurkapsalon Natural Hairdo, zal ze je op zeer vakkundige en persoonlijke wijze begeleiden om zoveel mogelijk uit de training te kunnen halen. De rest zal je met veel inzet en enthousiasme zelf moeten doen. 
Na afloop krijg je met goed gevolg een certificaat van Kapperstraining-natuurlijk 
 
Trekt het natuurlijk en duurzaam werken in het algemeen en specifiek als 'natuurkapper' je erg aan, dan ben je bij Kapperstraining-natuurlijk van harte welkom!

Ben je enthousiast geworden en wil je graag meer weten?
Neem contact op voor verdere informatie over Kapperstraining-natuurlijk.

 
Zwarte Cirkel met kapperstraining natuur
bottom of page